Nyheter

Efter avhoppet - nu får "Flickvännen" premiär

Efter ett tungt avhopp, flera års paus och byte av både scen och stad får nu "Flickvännen" till slut premiär på Uppsala stadsteater. - Det känns så fantastiskt roligt. Jag är väldigt, väldigt, väldigt glad för det här, säger Marianne Lindberg De Geer, som regisserar uppsättningen.(TT)
Publicerad 1 februari 2019
””

Pjäsen är en teaterversion av Karolina Ramqvists hyllade roman med samma namn, och Lindberg De Geer tror att den långa väntan kan ha varit bra för resultatet.

””

"Fruktansvärt krävande"

"Flickvännen" handlar om unga Karin, som har trotsat sin feminist till mamma och blivit passionerat förälskad i den kriminelle John. Medan hon väntar på att han ska komma hem bjuder hon in flickvännerna till Johns kompisar på fest.

””

Huvudrollsinnehavaren Natalie Sundelin får arbeta hårt på scenen.

””

"Oerhört besvikna"

"Flickvännen" skulle ha haft premiär på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i december 2015. Men det gick om intet när förra huvudrollsinnehavaren Hanna Alström hoppade av efter några veckors repetitioner.

””

Sedan dess har 72-åriga Marianne Lindberg De Geer debuterat som skönlitterär författare med romanerna "På drift" och "Under belägring". Och den tredje delen i den halvt självbiografiska trilogin om Mona borde komma nästa år, avslöjar hon.

””

TT