Nyheter

Feliks åkte ur "Idol"

Feliks Parik fick lämna "Idol" efter att ha varit bland de två sista deltagarna i omröstningen för andra veckan i rad. - Jag är nöjd med det jag har gjort, sade Feliks Parik när resultatet stod klart. Så var de bara nio.(TT)
Publicerad 14 oktober 2016

Så var de bara nio. 17-årige Feliks Parik från Tyresö fick respass i veckans fredagsfinal efter att inte ha imponerat tillräckligt på tittarna med sin tolkning av Darins "Ta mig tillbaka".

””
””

Stående ovationer

Kvällens tema var "hits på svenska", en uppgift som på förhand kunde tänkas vara svår för Greg Curtis som inte varit svenskspråkig särskilt länge. Men han tog sig an temat med en prestation som resulterade i stående ovationer från både publik och jury.

Curtis sjöng Mauro Scoccos "Sara", och även om hans initiala försök att uttala Scoccos namn lät som någonting som kan transkriberas som "Sossos Morosskokkos" så satt sången där den skulle.

””

"Skämskudde"

Quincy Jones III förutspådde felaktigt att Charlie Grönvall eller Nicole Touma skulle få lämna programmet, och Grönvalls framträdande med Håkan Hellströms "Din tid kommer" - i Otto Knows remixversion - tycktes lämna en fadd smak i munnen hos juryn som särskilt tog sikte på hans försök till dans.

””
””

Men Charlie Grönvall och Nicole Touma, som verkar dras med allt värre halsproblem, klarade sig alltså båda till åtminstone ytterligare en fredagsfinal.

TT