Nyheter

GW tar upp gamla fall i ny tv-serie

Ny kanal men samme Leif GW Persson. I TV4-serien "GW:s mord" grottar han ned sig i ett gäng uppmärksammade fall. - Jag är ju barnsligt intresserad av sådant här, säger kriminologen till TT.(TT)
Publicerad 13 april 2017

När SVT-succén "Veckans brott" nu har tagit sommarlov fortsätter Leif GW Persson att prata om brottslighet i TV4. Den 18 april är det premiär för helt nya programmet "GW:s mord".

””
””

"Rättsskandal"

I "GW:s mord" kommer ingen dagsfärsk brottslighet att tas upp. I stället handlar det om gamla mordfall som Leif GW Persson "har fastnat för".

””

I premiäravsnittet tas det uppmärksammade Linda Chen-fallet upp. Senare under säsongen kommer Leif GW Persson bland annat att titta närmare på flera kända mordfall.

””

Klart med fortsättning

Programmet varvar Leif GW Perssons synvinklar med dramatiseringar.

””

"GW:s mord" består av sex avsnitt och enligt huvudpersonen är det redan klart att det blir en fortsättning på programmet.

””

Lotta Lundgren

Han berättar att han också får en hel del förfrågningar om att göra andra tv-program men att han är helt ointresserad av att göra exempelvis "vanliga underhållningsprogram".

Däremot skulle han gärna göra en fortsättning på SVT-serien "På jakt med Lotta och Leif", något som det också ska ha talats om.

””

TT