Nyheter

Hägglund: Håll dig på spåret Anna!

De tävlade tillsammans i SVT:s På spåret. En är före detta minister och nu har den andra blivit det. Göran Hägglund är glad för att Anna Ekström är ny regeringsmedlem - och ger henne några råd på vägen.(TT)
Publicerad 13 september 2016

På tisdagen blev det känt att Anna Ekström, tidigare generaldirektör för Skolverket, blir ny gymnasie- och kunskapslyftsminister.

En som är glad för det är den före detta socialministern Göran Hägglund (KD) som tillsammans med Ekström bildade tävlingsduo i SVT:s program "På spåret".

"Grattis till din nya uppgift", skriver Hägglund i ett debattinlägg i Dagens industri där han också uttrycker att det finns få som har så bra förutsättningar som Ekström för att bli en utmärkt minister.

Dessutom ger Hägglund några handfasta råd till sin tidigare kupékamrat. Några av dem: var noggrann i valet av medarbetare, ät och sov rätt och regelbundet, träna, bygg relationer med ministerkollegorna (inte minst stats- och finansministern, skriver Hägglund), fortsätt med Twitter och använd humor.

"Tänk igenom hur förhållandet till Expressens Niklas Svensson och andra journalister ska ske. Hur nära ska de få komma?" är ett annat råd från Hägglund som tillägger att dåliga rubriker ibland drabbar alla.

Hägglund tror att Ekström kommer få en ministertid med mycket glädje och avslutar med:

"Håll dig på spåret, Anna!"

TT