Nyheter

Harry Potter-pjäs till Broadway

Föreställningen om Harry Potter är redan en succé i London och utsåld fram till 2018. Nu ska "Harry Potter och det fördömda barnet" ta sig till Broadway, med premiär våren 2018. Valet har fallit på Lyric theater, en av Broadways största, med 1 900 platser, skriver BBC.(TT)
Publicerad 3 december 2016

Föreställningen om Harry Potter är redan en succé i London och utsåld fram till 2018. Nu ska "Harry Potter och det fördömda barnet" ta sig till Broadway, med premiär våren 2018. Valet har fallit på Lyric theater, en av Broadways största, med 1 900 platser, skriver BBC. Enligt föreställningens producenter ska man bygga om teatern helt och hållet. Bland annat ska antalet platser minskas till 1 500 för en mer intim känsla.

Femtimmarsföreställningen "Harry Potter och det fördömda barnet" handlar om sonen Albus Potter som mot sin vilja blir skickad till Hogwarts och genast blir vän med Scorpius Malfoy, Draco Malfoys enfödde son.

Pjäsen är uppdelad i två delar och manuset är skrivet av JK Rowling tillsammans med regissören John Tiffany och manusförfattaren Jack Thorne.

TT