Nyheter

Hovrätten ser inget jäv i Ghosträttegång

Tingsrätten tar inte upp tvisten mellan de fyra tidigare medlemmarna i hårdrocksbandet Ghost och sångaren och låtskrivaren Tobias Forge. De tidigare bandmedlemmarna gjorde en anmälan om jäv eftersom både rådmannen i Linköpings tingsrätt och Tobias Forge är medlemmar i Svenska Frimurareorden.(TT)
Publicerad 11 februari 2019

Tingsrätten tar inte upp tvisten mellan de fyra tidigare medlemmarna i hårdrocksbandet Ghost och sångaren och låtskrivaren Tobias Forge. De tidigare bandmedlemmarna gjorde en anmälan om jäv eftersom både rådmannen i Linköpings tingsrätt och Tobias Forge är medlemmar i Svenska Frimurareorden. Men Göta hovrätt avslår bandmedlemmarnas begäran, uppger SVT.

De fyra hade tidigare stämt Forge och menade att de fått för lite ersättning för sitt arbete. Förhandlingarna i tingsrätten slutade med att de i stället för mer pengar fick betala rättgångskostnaderna på drygt 1,3 miljoner kronor.

Tobias Forge framhöll att de fyra var inhyrda musiker och att det var han själv, som sångare och låtskrivare, som låg bakom Ghosts framgångar. Tingsrätten gav honom rätt.

TT