Annons
Nyheter

Ingrosso skrev av sig om brustet förhållande

Förhållandet sprack och Benjamin Ingrosso reste till USA för att skriva musik. Nu tävlar han i Melodifestivalen med en av låtarna som skrevs där - om svåra uppbrott. - Låten skrevs när jag var mitt ledsna jag, säger han. Musikskrivandet har pågått sedan han var sex, sju år.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

Musikskrivandet har pågått sedan han var sex, sju år. Som åttaåring skrev han låten "Hej Sofia" och segrade med den i Lilla Melodifestivalen 2006. Det är en dänga som han än i dag kan höra när han möter folk på stan.

””

Han har lämnat en period i livet då han enbart ville vara låtskrivare och inte artist. I takt med att åren gått har han ändrat sig och vill framföra vissa låtar också. De souligaste låtarna behåller han ofta själv.

””
Annons

Tiden då exet släpps

Självupplevda grejer beskriver Benjamin Ingrosso som inspiration i låtskrivandet. Precis som med "Good lovin'", som han tävlar med i Melodifestivalens andra deltävling i Malmö på lördag. I samma stad, men på en betydligt mindre scen, framförde mamma Pernilla Wahlgren "Piccadilly Circus" under Melodifestivalen 1985. Nu är det Malmö arena som gäller.

””

Benjamin Ingrosso drog till USA strax efter uppbrottet med flickvännen för några månader sedan, och "Good lovin'" var den första låten som skrevs på andra sidan Atlanten.

””

Turen till USA var den bästa resan någonsin, säger han.

””

Inte skriven för Mello

Benjamin Ingrosso beskriver bidraget som ganska otypiskt för Melodifestivalen. Han hoppas att publiken också tycker så.

””

Då "Good lovin'" skrevs var det främst ett sätt att bearbeta förhållandet som tog slut.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons