Annons
Nyheter

Kärlekstungt gäng i andra deltävlingen

Alla hjärtans dag firas på tisdag. Men i Melodifestivalen på lördag blir det också en massa kärlek - som spretar åt alla håll. Naturromantik. Hjärtsmärta. Kärlekstörst. Men också en upprepande Lisa Ajax, med ord som kan få folk att sätta läsken i halsen.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

Kärleksosande dängor i Melodifestivalen är långt ifrån nytt och deltävlingen i Malmö blir inget undantag. Fyrtiosex gånger upprepar Lisa Ajax orden "I donâ??t give a" i sin kaxiga ballad om komplicerad kärlek. Djärvheten består framför allt i att ordet "fuck" återkommer på tio ställen i låttexten.

Vissa tv-tittare reagerade mot programledartrions användning av ordet "fuck" i förra veckans program, och det finns säkerligen några som också kommer att reagera på ordet i den här texten. Men attityden och en smittande refräng gör "I don't give a" farlig för resten av startfältet.

Annons

Schlagerräven Roger Pontare rimmar sig igenom sitt poetiska och naturromantisk bidrag "Himmel och hav". Han levererar en raspig hybrid av orientalisk hymn och maffig refräng á la Pontare, precis sådär som många kan föresälla sig. Och visst kan det här gå bra, två gånger tidigare har ju Pontare vunnit tävlingen med låtar som haft liknande influenser.

Fingerknäppande

Benjamin Ingrosso får säkert många tittare att blixtsnabbt gunga med kroppen i tv-soffan och knäppa med fingrarna till "Good lovin'". Det här är souldränkt pop som osar Justin Timberlake, signerad en ledsen Ingrosso som skrev av sig i USA om sitt brustna förhållande.

Rockbandet Dismissed har startfältets tyngsta låt på papperet, och att Ola Salo är inblandad i den glamrockiga arenalåten hörs.

Kärlekstörst

Allyawan injicerar hiphop i tävlingen, men den kärlekstörstande låten "Vart har du vart" flörtar också mycket med r'n'b-publiken. För Etzia är det poppiga reggae-toner som gäller, och låten "Up!" är ett sprudlande energipaket i startfältet - lite som Sarahas "Kizunguzungu" var i fjol. Den tog sig till final via Andra chansen.

Mariette gjorde succé i Melodifestivalen 2015 och slutade på en tredjeplats. Nu ökar hon tempot ett snäpp i refrängen till "A million years", men annars är det en rätt minimalistisk ballad som lär gå hem på klubbgolvet. Kärleksinslaget då? Mariette lyfter betydelsen av att vårda kontakten med nära och kära. En förhandstippad finalist, och det lär hon fortsätta vara.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons