Annons
Nyheter

Kroppsrörelser ska bli körverk

I vår ska Berwaldhallen i Stockholm utforska beröringspunkterna mellan musik, teknik och rörelse, skriver de i ett pressmeddelande. Projektet kallas "Himmelsk mekatronik" och är inspirerat av den franske surrealisten Guillaume Apollinaires diktsamling "Calligrammes".(TT)
Publicerad 8 februari 2017

I vår ska Berwaldhallen i Stockholm utforska beröringspunkterna mellan musik, teknik och rörelse, skriver de i ett pressmeddelande. Projektet kallas "Himmelsk mekatronik" och är inspirerat av den franske surrealisten Guillaume Apollinaires diktsamling "Calligrammes".

Från och med den 24 februari och fram till i maj anordnas en utställning i konserthallens foajéer med interaktiva musikinstallationer av Carl och Åsa Unander-Scharin och Ludvig Elblaus. Tanken är att besökarna själva ska frambringa ljud med hjälp av sina kroppsrörelser.

Annons

Den 6 och 7 maj ska dessutom Radiokören uruppföra ett nytt verk av Carl Unander-Scharin. Delar av verket dirigeras av Radiokörens chefsdirigent Peter Dijkstra, medan andra partier framförs interaktivt med hjälp av teknik liknande den i utställningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons