Nyheter

Max Martin Golden Globe-nominerad

Musikalen "La la land" tog hem flest Golden Globe-nomineringar, sju stycken, inför nästa års gala. I kategorin bästa utländska film blev det ingen svensk nominering, men däremot på musikfronten.(TT)
Publicerad 12 december 2016

Max Martin och Karl Johan Schuster "Shellback" är som enda svenskar nominerade till det prestigefulla film- och tv-priset för låten "Can't stop the feeling" framförd av Justin Timberlake, som hörs i barnfilmen "Trolls"

Damien Chazelles romantiska musikalkomedi "La la land" dominerar när de prestigefulla nomineringarna till nästa års Golden Globe-gala presenterades i dag.

Filmen är nominerad i sju kategorier, varav flera tunga, som bästa manus, bästa kvinnliga och manliga huvudroll i en musikal eller komedi och bästa film i samma genre.

Moonlight

Nästan lika många nomineringar, sex stycken, gick till "Moonlight", en lågbudgetfilm om en svart mans liv från barndom till vuxenliv. "Moonlight" är nominerad bland annat i kategorierna bästa drama, bästa manliga och bästa kvinnliga biroll och bästa regi.

På tv-sidan syns framför allt "American crime story: The people v OJ Simpson" om den amerikanska fotbollsspelaren och skådespelaren som åtalades, men friades, för mordet på sin exfru och dennas vän. Serien plockade hem fem nomineringar.

Inget för Ove

Golden Globe-priserna brukar ses som en vink om hur det kommer att gå på Oscarsgalan kommande år. Men om den fingervisningen stämmer ser det dystert ut för Sveriges bidrag till Oscars-galan "En man som heter Ove" som inte blev nominerad till en Golden Globe.

Istället syns bland andra tyska "Min pappa Toni Erdmann" av Maren Ade och chilenska "Neruda" av regissören Pablo Larraín, som även är aktuell med "Jackie" om presidenthustrun Jackie Kennedy på nomineringslistan.

Årets Golden Globe-gala är den 74:e i ordningen och äger rum i Los Angeles den 8 januari med komikern och programledaren Jimmy Fallon som värd.

TT