Nyheter

Mer party med Charli XCX

En svensk superhit, svenska kompisar - och ett svenskt spöke. Brittiska Charli XCX är mer eller mindre en del av det som brukar kallas för det svenska popundret. Snart släpper hon nästa album och lovar mer pop än någonsin förut. - Jag älskar verkligen Sverige.(TT)
Publicerad 12 december 2016
””

När internationella artister prisar Sverige sker det ofta av slentrianmässig artighet, men i Charli XCX fall verkar kärleken vara genuin. Den 24-åriga brittiskan var med och skrev Icona Pops superhit "I love it" för fyra år sedan och hon har spelat in flera låtar i Sverige. Bland hennes svenska samarbetspartner finns producenten Patrik Berger och artisten och låtskrivaren Noonie Bao.

””

Dränkte sig

Men Charli XCX umgås tydligen inte bara med levande svenskar.

””

Ett partyalbum

Samarbetet resulterade bland annat i andra studioalbumet "Sucker" och låten "Boom clap", som blev Charli XCX stora genombrott för två år sedan. Snart är det dags igen. Ett nytt album är nästan helt färdigt och ska släppas i maj, men den här gången är antalet inblandade svenskar reducerade till Noonie Bao. Hon beskriver det som ett riktigt partyalbum.

””

Hett villebråd

Det har gått fort för henne att nå popstjärnestatus. Från att ha spelat på raveparty i källare för några år sedan är Charli XCX numera villebråd för paparazzifotografer hemma i Storbritannien. Men hon har inga problem med att bli en ny Miley eller Taylor. Hon trivs tvärtom bra med livet som popstjärna.

””

TT