Annons
Nyheter

Nätbetaltjänster ska fungera utomlands

Det ska gå att använda musik-, tv-, film- och speltjänster i mobilen och datorn även på semestern, enligt en överenskommelse mellan EU:s medlemsstater och EU-parlamentet.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

Det ska gå att använda musik-, tv-, film- och speltjänster i mobilen och datorn även på semestern, enligt en överenskommelse mellan EU:s medlemsstater och EU-parlamentet.

Sedan tidigare är det klart att roamingavgifterna för mobilsurf för EU-medborgare som tillfälligt besöker andra EU-länder ska slopas i juni. Men många prenumerationstjänster fungerar fortfarande bara i det egna landet - något det nu ska bli ändring på.

Annons

Licenser och restriktioner på olika prenumerationstjänster kan till exempel göra att det inte går att se en fotbollsmatch på semestern, trots att man betalar för ett abonnemang hemma i Sverige och har internetuppkoppling där man befinner sig.

Ändringarna kommer dock bara att gälla tjänster man betalar för. Tjänster som är gratis, till exempel SVT play, kan dra nytta av regeländringarna om de kan bekräfta sina användares hemland.

Överenskommelsen ska godkännas formellt av EU:s medlemsstater och EU-parlamentet innan den kan träda i kraft.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons