Nyheter

Nick Caves sorg skildras i ny film

Nick Cave hade precis börjat spela in sitt nya album när hans tonårige son Arthur dog i en olycka. På natten till fredag släpps albumet - och på torsdag visas filmen "Nick Cave: One more time with feeling" en enda gång på biografer världen över.(TT)
Publicerad 6 september 2016
””

Han har tidigare gjort spelfilmerna "Chopper", "Jesse James" och "Killing me softly". Han har känt Nick Cave i 30 år och det var Cave som bad honom göra den nu aktuella dokumentären. Dominik och hans team filmade inspelningen av albumet och gjorde långa intervjuer med Cave och dennes hustru Susan.

Känslosam film

Resultatet har blivit en mycket känslosam film, rakt igenom präglad av sorgen efter sonen, som för drygt ett år sedan avled i en fallolycka nära hemmet i Brighton.

””

Att Cave ville göra filmen berodde till viss del på att det skulle vara hans möjlighet att göra promotion för "Skeleton tree" utan att behöva tala med någon. Albumet är präglat av Arthurs död.

Del i sorgearbetet

Men det berodde också på att han trodde att det skulle kunna vara effektivt som en del i sorgearbetet.

””

Filmen ger inte många detaljer kring Arthurs död, och Dominik säger att det är en film som kräver förkunskaper.

””

Visas i Sverige

I Sverige kommer "One more time with feeling" att nu på torsdag visas på 26 biografer runtom i Sverige, från Umeå i norr till Malmö i söder. Men för dem som missar den finns det troligen fler möjligheter.

””

Hans nästa film fokuserar på Marilyn Monroe och baseras på Joyce Carol Oates roman "Blonde". Vad kan han säga om den?

””

TT