Annons
Nyheter

Okända lungsjuka gäckar Blekinge Museum

I slutet av förra året fick Blekinge Museum en låda av en privatperson innehållandes 89 foton tagna på Furs sanatorium för ungefär 100 år sedan. Sanatorier var särskilda tuberkulossjukhus där patienterna isolerades för att vila och äta näringsrik mat.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

I slutet av förra året fick Blekinge Museum en låda av en privatperson innehållandes 89 foton tagna på Furs sanatorium för ungefär 100 år sedan. Sanatorier var särskilda tuberkulossjukhus där patienterna isolerades för att vila och äta näringsrik mat.

Nu vill museet ha hjälp att identifiera personerna på bilderna, rapporterar SVT Blekinge. Fotoantikvarie Jonas Eckerblom har lagt ut bilderna i sociala medier, men har ännu inte fått svar på vilka personerna kan vara. Inte heller med hjälp av 86-åriga Anna-Lisa Blomberg, som tillbringade tre år på sanatoriet på 40-talet, har museet lyckats identifiera någon.

Annons

Bilderna är värdefulla för museet eftersom det finns många bilder på personalen på sanatoriet, bilddokumentation som tidigare saknats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons