Annons
Nyheter

Perrelli väljer den svåra vägen

Från glitter och glamour till akustisk gitarr. Inget är sig likt när Charlotte Perrelli gör comeback i Melodifestivalen. - Jag känner mig modig, säger hon. Charlotte Perrellis schlagermeritlista är minst sagt diger - hon har två vinster i Melodifestivalen och en Eurovision-seger bakom sig.(TT)
Publicerad 3 februari 2017

Charlotte Perrellis schlagermeritlista är minst sagt diger - hon har två vinster i Melodifestivalen och en Eurovision-seger bakom sig.

Men när hon nu ställer upp i tävlingen för fjärde gången gör hon allt för att tona ner sina chanser. Under hela veckan har Charlotte Perrelli i intervju efter intervju sagt att hon inte har några förhoppningar om final eller ens Andra chansen.

””
Annons

Bidraget "Mitt liv" skiljer sig rejält från "Tusen och en natt", "Hero" och "The girl". Det är en, i sammanhanget, lågmäld och ytterst personlig ballad.

””

Viktigt ämne

Charlotte Perrelli säger att det hade varit mycket enklare att ställa upp med just en "vanlig poplåt".

””

"Mitt liv" handlar om förutfattade meningar, dömande och taskiga kommentarer. Texten bottnar i hennes egna upplevelser från åren i rampljuset men skulle lika gärna kunna handla om att bli utsatt för hat på sociala medier.

””

"Inte rädd"

Hon tror att många kan känna igen sig i låten.

””

Att skriva egna låtar, och framföra dem i en mer avskalad skrud, har gett henne en musikalisk nystart. För första gången på länge känner Charlotte Perrelli att musiken verkligen betyder något.

Det är därför hon inte bryr sig om hur det går i tävlingen på lördag, även om hon så klart hoppas att många ska tycka om "Mitt liv".

””

Melodifestivalen sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons