Annons
Nyheter

Princes mytiska inspelningar ges ut

Under sin karriär spelade Prince in 39 studioalbum - men en stor del av hans musik har aldrig hörts av någon annan än Prince själv. Fram till nu. Skivbolagsjätten Universal ska nämligen släppa delar av Princes outgivna musik, rapporterar BBC.(TT)
Publicerad 10 februari 2017

Under sin karriär spelade Prince in 39 studioalbum - men en stor del av hans musik har aldrig hörts av någon annan än Prince själv. Fram till nu.

Skivbolagsjätten Universal ska nämligen släppa delar av Princes outgivna musik, rapporterar BBC. Samlingen sägs bestå av hundratals låtar, bland annat liveinspelningar, demoversioner och alternativa tagningar. Låtskatten förvarade Prince i ett kassavalv i källaren i sitt hem i Minneapolis och bara Prince själv kunde koden. Valvet har omgärdats av åtskilliga myter genom åren.

Annons

I går stod det klart att Universal har skaffat rättigheterna till Princes musik, som även innefattar 25 skivor som Prince gav ut på sitt eget skivbolag. I och med det nya avtalet kan musiken komma att dyka upp på tjänster som Spotify. För en tid sedan gav Spotify möjligtvis en ledtråd då företaget tapetserade en tunnelbanestation i New York med färgen lila.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons