Annons
Nyheter

Psykedelisk kärlek i nya Marvelserien

"Legion" är den första icke-animerade tv-produktionen som bygger på Marvels "X-men"-serier. Men den som förväntar sig superhjältar i trikåer kommer att bli överraskad. - Vi har fått väldigt stor frihet att skapa något eget, säger skådespelaren Rachel Keller.(TT)
Publicerad 6 februari 2017

Den som kan sin "X-men"-historia vet att David Haller, även känd som Legion, är son till Professor X och en av de kraftfullaste mutanterna i seriealbumens universum.

För andra, mindre invigda, tittare är det inledningsvis inte uppenbart att tv-serien "Legion" överhuvudtaget har någonting med "X-men" att göra.

Annons

En kärlekshistoria

Bakom projektet står den geniförklarade tv-makaren Noah Hawley, som lyckades göra bröderna Coens film "Fargo" till en prisbelönt dramaserie.

I Hawleys händer förvandlas Marvels källmaterial till en färgsprakande kärlekshistoria mellan Haller (spelad av Dan Stevens från "Downton Abbey"), en man som har fått diagnosen schizofreni, och Syd Barrett, en kvinna som vägrar låta sig vidröras.

””

"Beundrar Marvel"

Rachel Keller fick sitt stora genombrott i den andra säsongen av "Fargo" och det var i första hand chansen att få samarbeta med Noah Hawley igen som fick henne att tacka ja till "Legion". Att hon även kliver in i den stora Marvelfamiljen, och blir avlägsen släkting till superhjältar som Spiderman och Wolverine, ser hon som en bonus.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons