Annons
Nyheter

Robert "Strängen" Dahlqvist avliden

The Hellacopters före detta gitarrist, tillika soloartisten, Robert "Strängen" Dahlqvist har avlidit. Det skriver Aftonbladet. Som en av grundpelarna i The Hellacopters blev Robert "Strängen" Dahlqvist en ikon inom svensk rock. Han spelade i bandet från 1999 fram till dess att det upplöstes 2008.(TT)
Publicerad 3 februari 2017

Som en av grundpelarna i The Hellacopters blev Robert "Strängen" Dahlqvist en ikon inom svensk rock. Han spelade i bandet från 1999 fram till dess att det upplöstes 2008. Utöver det har han varit sångare i Thunder express, numera Dundertåget, rockbandet The Diamond dogs, samt spelat med Stefan Sundström på ett flertal skivor och turnéer.

””

Spelade in nytt

Annons

2013 kom solodebuten "Solo" som bjöd på en mer singer & songwriter-aktig musik än hård rock. I höstas kom singel "Bangatan" som han skrev tillsammans med producenten och musikern Björn Olsson. Ett par spelningar i vår var också inbokade.

””

Bandmedlemmar sörjer

På The Hellacopters Facebooksida skriver de forna bandmedlemmarna om sorgen:

"Det är otroligt svårt att med ord beskriva vad Strängen betytt för oss och hur vi än skulle försöka så kan vi inte förklara hur mycket han fattas oss. Våra tankar går till alla de fina minnen vi fick tillsammans och framförallt till hans familj".

"Strängen i ljust minne", skriver Stefan Sundström på Twitter och länkar till en musikvideo med Dundertåget.

Robert "Strängen" Dahlqvist blev 40 år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons