Nyheter

Saucedo redo för showscenen

Danny Saucedo fyller tio år som artist - och firar med att ta klivet upp på showscenen med en egen förställning på Hamburger Börs i Stockholm. "Jag vill visa vart jag är på väg", säger han. Den 25 januari är det premiär för föreställningen "Nu" där Danny Saucedo backas upp av en tio man stor ensemble.(TT)
Publicerad 7 september 2016

Den 25 januari är det premiär för föreställningen "Nu" där Danny Saucedo backas upp av en tio man stor ensemble. Det blir mycket fokus på videoteknik och ljud- och ljuseffekter för att skapa en interaktiv upplevelse.

"Jag vill flytta fram markören för vad 'show' i Sverige innebär. Vi satsar på mycket ny teknik men självklart även på förstklassig dans och koreografi. Jag strävar alltid efter att få skapa en show jag själv vill se", säger Saucedo i en skriftlig kommentar till TT.

Fredrik "Benke" Rydman står som regissör för showen. Han har tidigare bland annat gjort Tjajkovskijs klassiker "Svansjön" i modern version och är nu aktuell med sin egen tolkning av "Nötknäpparen".

Danny Saucedo slog igenom i "Idol" 2006, har släppt fyra album och haft hits som "Dör för dig" och "Brinner i bröstet". I höst är han aktuell i den nya säsongen av TV4:s "Så mycket bättre", som startar i oktober tillsammans med bland andra Jill Johnson och Tommy Nilsson.

Föreställningen på Hamburger Börs spelas fram till den 29 april, och biljetterna släpps den 26 september.

TT