Nyheter

Schyffert: "Väldigt mycket igenkänning"

TV4:s nya humorsatsning "Sjölyckan" är en relationskomedi där regissörerna, med Felix Herngren i spetsen, har försökt hitta en egen ton. - Det är mer humor än "Bonusfamiljen" och mer drama än "Solsidan", säger skådespelaren Shima Niavarani.(TT)
Publicerad 2 april 2018

Vad händer egentligen när en familj med tre olika generationer ska tillbringa sommaren ihop i sitt gemensamma skärgårdshus? Det utforskas i humorserien "Sjölyckan" - med stjärnor som Henrik Schyffert, Malin Cederbladh, Shima Niavarani, Gustaf Hammarsten och Hans Mosesson i rollerna.

””

"Terapeutiskt"

Henrik Schyffert spelar rollfiguren Tomas, som tar med sig den yngre flickvännen Lilly (Shima Niavarani) ut till sommarstugan. Där får deras relation stötas ihop med syskon, barn och föräldrar - och båda skådespelarna känner igen sig i situationen.

””
””
””

De är överens om att humorn inte ligger i rena skämt, utan i situationerna som uppstår i sammanstötningarna mellan de olika familjemedlemmarna.

””

"Tålamod"

Regitrion Felix Herngren, Emma Bucht och Eddie Åhgren arbetade länge med manuset, och i slutändan blev det just relationerna som fick stå i centrum.

””

Herngren berättar att de valde att bygga upp rollfigurerna ordentligt i det första avsnittet, för att sedan kunna basera roligheterna på vem som råkar ut för någonting - snarare än vad de råkar ut för.

””

"Sjölyckan" har premiär den 6 april i TV4.

TT