Nyheter

Stieg Larssons liv skildras i tv-serie

Filmen "Mannen som lekte med elden", om "Millennium"-författaren Stieg Larssons livslånga kamp mot högerextrema krafter, hade premiär på bio hösten 2018. Nu kommer en längre tv-version av filmen, en dramadokumentär i fyra delar med titeln "Stieg Larsson - mannen som lekte med elden".(TT)
Publicerad 14 februari 2019

Filmen "Mannen som lekte med elden", om "Millennium"-författaren Stieg Larssons livslånga kamp mot högerextrema krafter, hade premiär på bio hösten 2018. Nu kommer en längre tv-version av filmen, en dramadokumentär i fyra delar med titeln "Stieg Larsson - mannen som lekte med elden".

"Filmen som bygger på serien har redan hyllats, och nu fördjupas berättelsen och vi får möjlighet att visa hela historien om Stig Larsson och hans viktiga kamp", säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More, i ett pressmeddelande.

Bakom serien ligger ett samarbete mellan dramaavdelningen och aktualitetsavdelningen på TV4. Dokumentärt material och intervjuer kommer att varvas med dramatiserade scener ur författarens liv. Stieg Larsson gestaltas av skådespelaren Emil Almén.

Serien har premiär på C More den 21 februari och på TV4 den 7 mars.

TT