Nyheter

Stjärntätt i "Bullets over Broadway"

Sjöholm, Rabaeus, Rheborg, Niavarani och Wahlgren - det sparas inte på krutet när "Bullets over Broadway" sätts upp i Sverige. Nästa vecka är det premiär på Göta Lejon i Stockholm. - Det gick inte att tacka nej till det här, säger Helen Sjöholm.(TT)
Publicerad 2 september 2016

Det ekar högt i Göta Lejons foajé när Johan Rheborg kliver ut från salongen för en kort paus från repetitionerna. Komikern och skådespelaren bär nämligen blankputsade steppskor till sina grå träningskläder.

””

Rheborg, som spelar gangsterlivvakten Cheech i den svenska uppsättningen, slår sig ner för att luncha med två av sina namnkunniga skådespelarkamrater - Helen Sjöholm, som spelar skådespelerskan Helen Sinclair, och Linus Wahlgren, som spelar manusförfattaren David Shane.

Woody Allen

Tillsammans med Johan Rheborg (gangstern Nick Valenti) och Shima Niavarani (Valentis skådespelande flickvän Olive Neal) utgör de kärnan i den stjärntäta "Bullets over Broadway"-ensemblen.

””

"Bullets over Broadway" är baserad på Woody Allens Oscarsbelönade långfilm "Kulregn över Broadway" från 1994. Musikalversionen hade premiär på Broadway först 2014 och den svenska uppsättningen är den första i Europa.

””

Ny slags roll

Hon berättar att det inte gick att tacka nej till rollen som diviga Helen Sinclair.

””

De beskriver arbetet som njutningsfullt - inte minst på grund av att spelscenerna är lika viktiga som sången och dansen.

””
””

Förändringar

Johan Rheborg är den enda i gänget som har sett originalmusikalen i New York.

””

Och det har man också gjort - en del partier från Broadwaymusikalen är borta samtidigt som andra scener från filmen har lyfts in.

””

"Bullets over Broadway" får premiär den 10 september.

TT