Annons
Nyheter

Succé för "La la land" på Baftagalan

"La la land" utsågs till bästa film när Storbritanniens finaste filmpris delades ut. Filmens svenske fotograf Linus Sandgren tog hem priset för bästa foto, medan regissören Damien Chazelle gick hem med priset i regikategorin på Baftagalan.(TT)
Publicerad 12 februari 2017

"La la land" har sopat rent hittills under galasäsongen, och inför Baftagalan hade filmen hela elva nomineringar - flest för i år.

Tidigare i år tilldelades filmen den amerikanska producentorganisationen Producers Guild of Americas pris för bästa film, en utmärkelse som ses som en av de tydligaste fingervisningarna om hur det kommer att gå på Oscarsgalan.

Annons

Bästa film

Om Baftagalan också är någon sorts indikation verkar ingenting kunna stoppa "La la land", som utsågs till bästa film på den brittiska galan.

Förutom Sandgrens och Chazelles priser gick även huvudrollsinnehavaren Emma Stone och kompositören Justin Hurwitz hem med statyetter för bästa kvinnliga huvudroll respektive bästa originalmusik.

Det kritikerrosade dramat "Manchester by the sea" fick också flera utmärkelser på galan.

För sin rollprestation i filmen belönades Casey Affleck med priset för bästa manliga huvudroll, och Kenneth Lonergans manus utsågs till bästa originalmanus.

"Jag, Daniel Blake" av Ken Loach utsågs till bästa brittiska film, och regissören tog tillfället i akt att kritisera sin regering i sitt tacktal:

””

"Enfaldig idiot"

Kvällens galavärd, skådespelaren Stephen Fry, passade också på att dela ut en politisk känga till USA:s president Donald Trump.

I sitt öppningstal presenterade Fry skådespelaren Meryl Streep, som var nominerad i huvudrollskategorin för sin roll i "Florence Foster Jenkins" - med följande ord:

””

Tidigare i år kallade Trump Streep för "en av Hollywoods mest överskattade skådespelare".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons