Nyheter

Tajt genrep späckat med skånsk humor

Glitter, lite hiphop och naturligtvis en rejäl dos humor på skånska - genrepet inför andra deltävlingen passerade utan några större tekniska missöden. - Det har varit en svår vecka med tekniskt avancerade nummer och vi har jobbat hårt med att komma dit vi var i kväll, säger en lättad Christer Björkman.(TT)
Publicerad 8 februari 2019

På lördagen avgörs vilka två bidrag från andra deltävlingen som tar sig ända till Melodifestivalens final i Stockholm. För ytterligare två bidrag blir det Andra chansen, medan tre kommer att få lämna tävlingen.

I den andra deltävlingen är det främst de två kvinnliga programledarna, Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer, som håller låda. Skämten haglar och många handlar så klart om Malmö, Skåne och skåningar i största allmänhet.

Passade på att improvisera

Det får publiken i resten av landet tåla, tycker Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman.

””
””

Programledare Marika Carlsson säger själv att hon passade på att improvisera en hel del under fredagen.

””

TT: TT: Det blev nästan som allra mest jubel när du sa att du är från Skåne i stället för att dra ett skämt?

””

Slingrig rekvisita

Det mesta gick som smort under det första publika genrepet och det var taggade artister som mötte publiken. Kvällen kantades bara av några smärre skönhetsfel. Bland annat glömde veteranen Jan Malmsjö texten till sitt bidrag "Leva livet", precis som under veckans tidigare repetitioner.

””

Polska superstjärnan Margaret höll styr på alla sina rosaklädda dansare på scen, och Liamoo och Hanna Ferm fortsatte att brottas med slingrig rekvisita. Under veckans repetitioner har duon, som framför kärleksfulla låten "Hold you", kämpat med den bångstyriga scenografin.

Den plast som är tänkt att effektfullt vaja i vinden slingrar sig farligt nära artisternas ansikten vid flera tillfällen. Liam Cacatian Thomassen tar utmaningen med ro.

””
””

TT