Annons
Nyheter

Tippade finallåtar stärker favoritskapet

Veckans förhandstippade finalister i Melodifestivalen möter ett växande favoritskap efter repetitionerna i Malmö Arena. Mariettes nummer stärks med dansare i bungyjump-linor. Lisa Ajax intar scenen ensam - framför en jätteskärm med närbilder på sig själv.(TT)
Publicerad 9 februari 2017

Flammor i bakgrunden och brinnande facklor runt scenen. Då är det inte så överraskande att Roger Pontare äntrar scenen med sin naturromantiska hymn "Himmel och hav".

Visst ger det här vibbar till hans tidigare framträdanden i Melodifestivalen. Pontare har inte spelbolagens odds på sin sida, men om han fångar publiken som tidigare år (han vann Melodifestivalen 1994 och 2000) kan han absolut gå till final.

Annons

Det tror han i alla fall själv. Så länge inget strular, förklarar han: typ en hickning under sången eller en snubbling på scenen.

””

Svävar i luften

Mer otippat är Mariettes scenframträdande. Hennes fyra dansare guppar i bungyjump-snoddar. De svävar i luften, bidrar till minimalismen i numret och rör sig i ett soft, fjädrande tempo - samtidigt som Mariette lyfter "A million years" i den smäktande refrängen.

””

Fingerknäppningarna lockas fram när Benjamin Ingrosso framför "Good lovin'". Det här är souldränkt pop, osande av Justin Timberlake och förmodligen en blivande radiohit. Han har liksom Mariette med sig ett gäng dansare, men har till skillnad från henne övat in en massa danssteg för att showa till det på lördag.

Ajax om f-ordet

Upprepande likt en papegoja sjunger Lisa Ajax "I don't giva a" så många gånger att det är svårt att hålla räkningen. Men det är framför allt ordet "fuck" som väckt uppmärksamhet.

Låten är kaxig och fastnar snabbt, en farlig konkurrent för andra förhandsfavoriter som Benjamin Ingrosso och Mariette.

””

Reaktionerna mot ordvalet överraskar henne inte men hon bryr sig inte om det. Det är bara i Eurovision Song Contest som texten blir ett problem och det är en lång väg dit, resonerar Lisa Ajax.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons