Nyheter

Uggla om sorgen efter sin producent

"Det kommer bli tungt för mig att sitta ensam där vid pianot och försöka sjunga fram något odödligt mästerverk i framtiden. Va fan Henkan, du kunde väl väntat tjugo år".(TT)
Publicerad 11 december 2016

"Det kommer bli tungt för mig att sitta ensam där vid pianot och försöka sjunga fram något odödligt mästerverk i framtiden. Va fan Henkan, du kunde väl väntat tjugo år".

Så skriver Magnus Uggla om sin vän och kollega, kompositören och producenten Anders "Henkan" Henriksson, som avled tidigare i december. De två jobbade ihop i över 40 år och i en text, publicerad i Dagens Nyheter, skriver Uggla bland annat att det var Henriksson som lärde honom hur man skriver låtar.

"Men nu blir det inga fler sessions. Jag kommer aldrig mer att kunna ringa honom när jag kört fast i en låt och behöver hans hjälp. Han kommer aldrig mer att dra den osannolika storyn om när Elvis ringde, eller den om att Rihanna ska spela in en av hans låtar", skriver han.

Henriksson och Uggla inledde sitt framgångsrika samarbete 1975 och gemensamt skrivit Uggla-hits som "4 sekunder", "Jag mår illa" och "Kung för en dag".

TT