Nyheter

Wiktorias mellolåt diskas inte

Wiktorias låt "Not with me", som gick vidare till final i Melodifestivalen i helgen, kommer inte att diskvalificeras - trots att den släppts på Spotify i strid med tävlingens regler. Det meddelar tävlingens projektledare Anette Helenius.(TT)
Publicerad 4 februari 2019

Enligt Sony Music låg låten "Not with me" ute på strömningstjänsten under två timmar på måndagen. Det hela ska ha berott på ett tekniskt missöde.

””

Finallåtarna i Melodifestivalen får inte släppas vare sig på skiva eller på nätet förrän alla finalplatser är klara, sker det tidigare riskerar de att diskas. Men i fallet med Wiktorias låt bedömer inte SVT att det behövs.

"Efter samtal med Sony Music anser vi att det inte funnits någon avsikt att sprida låten på Spotify. Vi anser inte att skadan är av sådan art så att vi behöver vidta någon åtgärd", skriver Melodifestivalens projektledare Anette Helenius till TT.

Låten togs bort på måndagseftermiddagen, efter DN:s rapportering. På Spotify stod det att låten lades ut redan den 2 februari, men det stämmer inte enligt Nellie Sörman.

””

TT