Nyheter

13-åring vaknade av att hon våldtogs

En 21-årig man döms för att ha våldtagit en 13-årig flicka vid två tillfällen. Flickan ska båda gångerna ha vaknat av att mannen våldtagit henne, efter att hon somnat i hans sällskap. 21-åringen erkänner att han haft sex med flickan vid ett av tillfällena, men att han inte visste om hon sov eller inte.(TT)
Publicerad 5 april 2018

21-åringen erkänner att han haft sex med flickan vid ett av tillfällena, men att han inte visste om hon sov eller inte. Han säger att han ville testa att ha sex med henne, eftersom det vid tidigare tillfällen förekommit viss intimitet dem emellan. Båda våldtäkterna ska ha skett i en kranskommun till Umeå 2013, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Flickan berättade inte för någon om det inträffade under tre års tid, då hon inte ville förstöra relationen mellan hennes och mannens familjer, som umgicks. Hon mådde psykiskt dåligt och träffade en psykolog som hon till slut berättade allt för. Psykologen gjorde då en polisanmälan.

Mannen döms för två fall av våldtäkt mot barn. Då han var tidigare ostraffad och under arton år när han begick våldtäkterna döms han inte till fängelse utan till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han ska betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan. Även hans föräldrar ska solidariskt betala ett skadestånd på 17 800 kronor till henne.

TT