GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

28 miljoner till forskning om it-säkerhet

Mälardalens högskola och projektet "Serendipity" har beviljats 28 miljoner kronor till forskning kring ett säkrare internet för att göra samhället mindre sårbart för cyberattacker.(TT)
Publicerad 17 februari 2018

Mälardalens högskola och projektet "Serendipity" har beviljats 28 miljoner kronor till forskning kring ett säkrare internet för att göra samhället mindre sårbart för cyberattacker.

"Cybersäkerhet är ett område som är utpekat som strategiskt viktigt, där hela samhället behöver bli bättre på att skydda sig, eftersom cyberattacker blir allt vanligare. Därför känns det extra bra att vi nu får medel för att forska på området", säger projektledare Mikael Sjödin i ett pressmeddelande.

"Serendipity" ska undersöka hur säkerhetskritiska system som styr tekniken i samhället kan få bättre skydd.

Bidraget kommer från Stiftelsen för strategisk forskning, skriver VLT.

TT

Läs mer