GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

30 beslut om särskola måste göras om

Samtliga beslut om placering i grund- eller gymnasiesärskola i Skurup måste göras om efter en tillsyn av Skolinspektionen. - I samtliga 30 beslut finns det brister. Alla besluten måste göras om, säger Elizabeth Malmstedt vid Skolinspektionen till Ystads Allehanda.(TT)
Publicerad 8 februari 2017
””

Enligt inspektionen ska alla beslut föregås av en aktuell utredning som omfattar så väl pedagogisk, psykologisk, medicinsk som social bedömning.

””

Det är ett fall med en kvinna som felaktigt placerades i särskola som gjort att Skolinspektionen gjort tillsynen i Skurup. Kvinnan stämde kommunen på 700â??000 kronor och det nåddes en förlikning våren 2016.

Skurup måste nu före den 30 juni se till att alla beslut om placering i särskolan är motiverade.

Magnus Alm (S), ordförande i skol- och utbildningsutskottet, tyckeratt det är väldigt tråkigt att "det blivit så här" och hoppas att kommunen inte har fler elever som blivit felplacerade.

””

TT