Nyheter

60-åring döms för ofredande av barn

En 60-årig man skickade i våras sms med tydlig sexuell innebörd till en 9-åring och en 12-åring, rapporterar SVT Västerbotten. Bland annat har han skrivit "Kan du älska med mig, jag vill älska med dig, kom hit så får jag göra det skönt för dig" till 9-åringen.(TT)
Publicerad 6 december 2016

En 60-årig man skickade i våras sms med tydlig sexuell innebörd till en 9-åring och en 12-åring, rapporterar SVT Västerbotten.

Bland annat har han skrivit "Kan du älska med mig, jag vill älska med dig, kom hit så får jag göra det skönt för dig" till 9-åringen. Nu döms 60-årnigen till skyddstillsyn och böter på 3 000 kronor av Lycksele tingsrätt. Han ska även betala skadestånd till barnen. 9 400 kronor till 9-åringen och 7 000 till 12-åringen.

Mannen säger att han inte minns att han skickat några sms, men att han druckit ett par öl. Han har under flera år haft ett allvarligt alkoholmissbruk och samhällstjänst skulle inte vara ett lämpligt straff eftersom mannen inte har varit villig att förändra sina alkoholvanor, enligt ett yttrande från Frivården.

TT