Annons
Nyheter

Andra våldtäktsman åtalad i uppmärksammat mål

Nu ställs den andra förövaren i det uppmärksammade våldtäktsfallet i en bil norr om Varberg inför rätta. Mannen har identifierats och åtalas vid Varbergs tingsrätt för grov våldtäkt. Det var på våren 2015 som våldtäkterna skedde.(TT)
Publicerad 10 februari 2017

Det var på våren 2015 som våldtäkterna skedde. Den drabbade kvinnan våldtogs av två män på en rastplats norr om Varberg, sedan hon följt med i deras bil efter ett krogbesök i Göteborg. Hon var påverkad av bland annat alkohol vilket männen utnyttjade genom att begå en rad sexuella handlingar mot henne.

Den ena mannen åtalades och dömdes. Målet gick hela vägen upp till Högsta domstolen som ansåg att våldtäkten skulle bedömas som grov, med hänvisning till att kvinnan utsattes för övergrepp av båda männen även om övergreppen begicks var för sig. Mannen dömdes till fem års fängelse.

Annons

Även den andra mannen åtalas nu. DNA binder honom till händelsen.

Mannen hade lämnat landet och kunde gripas i Italien i början av december. Han utlämnades till Sverige kring nyår. Han åtalas för sin delaktighet i våldtäkterna. Åtalat beskriver gärningen som grov och att den åtalade "visat särskild hänsynslöshet eller råhet".

Under rättegången kommer förhör med den andra gärningsmannen att spelas upp på video. Och åtalat åberopar HD-utslaget som grund för hur gärningen ska bedömas.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons