Nyheter

Åtal för knivmord på hustrun

Gång på gång högg den rasande mannen hustrun med en morakniv. Till slut skar han henne över halsen. Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Knivöverfallet skedde i ett parkeringsgarage i centrala Lund i april i år. Den 43-årige mannen har åtalats i Lunds tingsrätt för mord.(TT)
Publicerad 6 september 2016

Gång på gång högg den rasande mannen hustrun med en morakniv. Till slut skar han henne över halsen. Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Knivöverfallet skedde i ett parkeringsgarage i centrala Lund i april i år. Den 43-årige mannen har åtalats i Lunds tingsrätt för mord. Han åtalas också för försök till mord och fyra fall av misshandel.

Han lämnade den döende kvinnan i garaget och flydde i bil, men ådrog sig själv allvarliga skador i en krasch med en buss på vägen mellan Lund och Staffanstorp.

Han erkänner att han tillfogade hustrun de dödliga knivhuggen. Han hävdar dock att det inte var något överlagt mord, utan dråp. En del av händelseförloppet har dokumenterats med hjälp av en övervakningskamera. Filmen ska visas i domstolen.

TT