Annons
Nyheter

Åtalad polis lämnar sitt uppdrag

Polisområdeschefen i Västmanland Lena Tysk har lämnat sitt uppdrag, skriver polisen på sin hemsida. "Polismästare Lena Tysk har bett att få lämna sitt uppdrag som polisområdeschef för Västmanland.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

Polisområdeschefen i Västmanland Lena Tysk har lämnat sitt uppdrag, skriver polisen på sin hemsida.

"Polismästare Lena Tysk har bett att få lämna sitt uppdrag som polisområdeschef för Västmanland. Jag har förståelse för det och Lena Tysks kompetens kommer tillvaratas på regionkansliet", säger Carin Götblad, regionpolischef Mitt, på hemsidan.

Annons

Lena Tysk själv framhåller att "det är viktigt att hon tar ansvar i den uppkomna situationen och försöker bidra till att polisområde Västmanland får så bra förutsättningar som möjligt framöver".

Tysk står sedan tidigare åtalad för ofredande sedan hon, enligt misstankarna, hotat och skrikit åt en kollega. Rättegången startar den 11 april i Västmanlands tingsrätt. Kollegan Agneta Kumlin ska ha varit kritisk till den nya polisorganisationen och Lena Tysk ska därför ha hotat henne och bland annat sagt att "du får aldrig tala mer med pressen". Tysk nekar till brott.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons