Annons
Nyheter

Dålig arbetsmiljö på däckverkstäder

Lyften är tunga och arbetsställningen obekväm. På nio av tio däckverkstäder och andra arbetsplatser där däckbyte ingår finns brister i arbetsmiljön, enligt en granskning som Arbetsmiljöverket gjort.(TT)
Publicerad 1 april 2019

Lyften är tunga och arbetsställningen obekväm. På nio av tio däckverkstäder och andra arbetsplatser där däckbyte ingår finns brister i arbetsmiljön, enligt en granskning som Arbetsmiljöverket gjort.

"Bristerna handlar framför allt om dålig ergonomi med olämpliga arbetsställningar som kan ge belastningsskador. Det systematiska arbetsmiljöarbetet brister", säger Fredrik Hedlund på Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

Annons

Verket inspekterade i fjol omkring 350 däckverkstäder, bilhandlare och andra verksamheter där däckbyte görs. I nio fall av tio fick verkstäderna krav på sig att förbättra arbetsmiljön.

Det är inte minst på våren och hösten, då vinterdäcken ska monteras av eller på, som bristerna i arbetsmiljön blir tydliga. Från och med 1 april får man enligt lag byta bilens vinterdäck till sommardäck.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons