Nyheter

Död man utreddes för mordförsök

I fyra månader utreddes en död man för mordförsök, misstänkt för att ha skjutit mot poliser - trots att polisen visste att han var oskyldig. - Så här i efterhand. . .(TT)
Publicerad 6 december 2016
””

Den 28-årige mannen sköts i somras till döds av polisen i Bagarmossen i södra Stockholm. Polisen hävdade omedelbart efteråt att mannen själv hade avlossat skott, vilket inte var sant. Först en månad senare dementerades uppgiften. Åklagare och polis skyller fördröjningen på varandra.

Det stod också tidigt klart att mannen varit obeväpnad, även om vittnen uppgivit att han några minuter före dödsskjutningen setts med ett vapenliknande föremål.

Nu pågår en förundersökning mot den polis som sköt ihjäl 28-åringen, men länge pågick alltså en utredning om mordförsök riktad mot den döde. Inte förrän i oktober lades den ned.

””

Ett nytt vittne till dödsskjutningen framträder också anonymt i tv-programmet. Kvinnan säger sig ha sett hur polisen stoppar mannens bil, hur han sedan kliver ur och "sätter händerna i vädret", som för att visa sig obeväpnad.

””

TT