Annons
Nyheter

Fängelse väntar för mord i Långshyttan

I somras hittades en 62-årig kvinna dumpad i ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i Dalarna. I dag får de misstänkta mördarna sina straff. Fängelse väntar för de sex huvudmisstänkta som åtalades vid Falu tingsrätt.(TT)
Publicerad 10 februari 2017

Fängelse väntar för de sex huvudmisstänkta som åtalades vid Falu tingsrätt. Att de är skyldiga slog rätten fast redan före jul - men innan straffen kunde fastställas skulle de genomgå rättpsykiatriska undersökningar.

De åtalade misstänks ha bjudit in den 62-åriga kvinnan till en grillkväll, som slutade med att de ströp henne med en flagglina. När hon förlorade medvetandet ska de ha dödat henne med flera knivhugg. Motivet tros ha varit pengar, skriver bland andra Expressen.

Annons

I slutet av januari meddelade Rättsmedicinalverket att ingen av de sex lider av någon allvarlig psykisk störning, och för en vecka sedan avslutades rättegången. Åklagarna yrkar på långa fängelsestraff för de sex personerna.

En 26-årig man, som ska ha hållit i mordvapnet, bör enligt åklagaren dömas till livstids fängelse för mord. Han lider av en psykisk störning, men den är inte så allvarlig att han ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Ytterligare två män, 24 respektive 21 år, och en 21-årig kvinna bör dömas för mordet - och två andra män, 45 respektive 46 år, bör dömas för medhjälp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons