Annons
Nyheter

Dom mot V-riksdagsledamot står fast

Tingsrättsdomen mot riksdagsledamoten Daniel Sestrajcic (V) för ohörsamhet mot ordningsmakten står fast. Han dömdes i september förra året till 50 dagsböter à 500 kronor och överklagade till hovrätten. Men där får han inte prövningstillstånd, har hovrätten över Skåne och Blekinge nu kommit fram till.(TT)
Publicerad 6 februari 2017

Tingsrättsdomen mot riksdagsledamoten Daniel Sestrajcic (V) för ohörsamhet mot ordningsmakten står fast. Han dömdes i september förra året till 50 dagsböter à 500 kronor och överklagade till hovrätten. Men där får han inte prövningstillstånd, har hovrätten över Skåne och Blekinge nu kommit fram till.

Tingsrättsdomen gäller händelserna vid en protestaktion utanför Migrationsverket i Malmö i oktober 2015, där Sestrajcic närvarade. Statslösa palestinier hade slagit upp ett tältläger för att få sina ärenden prövade och den här dagen skulle polisen riva tälten. Tingsrätten kom fram till att Sestrajcic deltagit i en folksamling som störde allmän ordning och att han inte lydde polisens uppmaning att bege sig därifrån. Själv har han nekat till brott och hävdat att han aldrig blev uppmanad att lämna platsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons