Nyheter

Döms till vård efter tunnelbaneknuff

En man knuffades i slutet av maj ned på tunnelbanespåret i Stockholm och fick men för livet. Nu har en 34-årig man dömts för mordförsök till rättspsykiatrisk vård, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. Den 23-årige mannen som knuffades skadades mycket allvarligt. De båda männen kände inte varandra.(TT)
Publicerad 12 september 2016

En man knuffades i slutet av maj ned på tunnelbanespåret i Stockholm och fick men för livet. Nu har en 34-årig man dömts för mordförsök till rättspsykiatrisk vård, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Den 23-årige mannen som knuffades skadades mycket allvarligt. De båda männen kände inte varandra. Den dömde, som anses lida av en allvarlig psykisk störning, har inte sagt något om varför han knuffade ner mannen. Han har inte heller vare sig erkänt eller förnekat att han är skyldig, men förloppet syns tydligt på övervakningsbilderna.

Knuffen var kraftig och det syns hur mannen tar sats och använder både händer och kroppsvikt för att få ut 23-åringen framför tåget, skriver rätten i domen, enligt SVT.

TT