GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drömfågel äntligen siktad i Sverige

En fågel som länge har gäckat svenska fågelskådare har äntligen siktats i landet. Rubinnäktergalen dök upp i Värmland. - Det är en sådan fågel som alla skådare drömmer om att få se i Sverige. säger Dan Norberg som fick syn på den.(TT)
Publicerad 26 oktober 2018

Den erfarne fågelskådaren Dan Norberg hittade fågeln inne på sin egen arbetsplats, Stora Ensos anläggning i Skoghall strax utanför Karlstad.

””
””

Mytisk fågel

Magnus Hellström, chef för Ottenby fågelstation på Öland, intygar att fyndet av rubinnäktergal är något alldeles extra, även om det inte är helt ovanligt att nya arter för landet påträffas.

””

För svenska fågelskådare är den sibiriska fågeln något av en mytisk art, förklarar han.

””

Avspärrat område

Magnus Hellström spår att fågelskådare från hela landet kommer att dras till Karlstad under helgen. Problemet är bara att den påträffats inne på ett stort avspärrat fabriksområde.

Dan Norberg hoppas att fler kan få möjlighet att se den ovanliga gästen.

””
””

TT