Annons
Nyheter

Åkesson: Ekeroth skadar partiet

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson anser att partikollegan Kent Ekeroth skadar partiet. Han uppmanar honom att lämna riksdagen under tiden han står åtalad. Inrikesminister Anders Ygeman (S) ser allvarligt på det inträffade.(TT)
Publicerad 3 februari 2017

Jimmie Åkesson säger till Ekot i Sveriges Radio att Kent Ekeroth för närvarande inte borde ägna sig åt politik.

””
””

Stor fördragsamhet

Annons

Anders Ygeman tror inte att Kent Ekeroth kan sitta kvar alls i riksdagen.

””

Även Moderaterna, som just inlett enskilda samtal med Sverigedemokraterna i riksdagen, vill ha bort Ekeroth.

"Det är dags för Jimmie Åkesson att agera, det är inte första gången Kent Ekeroth är inblandad i liknande situationer", säger gruppledaren Jessica Polfjärd i en skriftlig kommentar.

Ringa misshandel

Ekeroth misstänks för ringa misshandel sedan han ska ha slagit en man i ansiktet utanför en nattklubb nära Stureplan i Stockholm den 24 november. Den 35-årige riksdagsledamoten, som förnekar brott, hävdar att han handlade i självförsvar och gjorde en motanmälan om misshandel, som dock lagts ned.

””

Kent Ekeroth hävdar i polisförhören att någon skrek glåpord mot honom i kön när han var på väg därifrån efter att ha blivit nekad inträde. Han gick då mot kön och sade åt dem att sköta sig själva. En person ska då ha uttalat ett dödshot mot honom och samtidigt riktat ett slag mot Ekeroth.

Ingen bekräftelse

Ingen av livvakterna har dock bekräftat att något dödshot ska ha uttalats mot Ekeroth. De bekräftar heller inte att någon slagit Ekeroth. De har bara hört ett slag med öppen hand, vilket åtalet mot Ekeroth handlar om.

Enligt Lena Kastlund så kommer hon sannolikt att yrka på dagsböter, vilket är vanligast för ringa misshandel. Frågan om att skilja Ekeroth från riksdagsplatsen kommer domstolen inte att pröva.

””

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons