Nyheter

Emma och Alex grep Rakhmat Akilov

För Emma och Alex, poliserna som grep Rakhmat Akilov, kändes det som ett rutinuppdrag när de åkte till Märsta för att kontrollera en person. Men i bakhuvudet var de medvetna om att det "kunde vara den där terroristen". Emma berättar om gripandet för Aftonbladet.(TT)
Publicerad 12 april 2017

Poliskollegorna Emma och Alex satt på kvällen den 7 april i Täby och väntade på ett möte om dådet på Drottninggatan när det gick ut ett larm på polisradion. En ur allmänheten hade sett en man i Märsta som liknade den efterlyste mannen på bilden som polisen hade släppt tidigare under kvällen, skriver Aftonbladet som har pratat med Emma, 37.

De bestämmer sig för att åka på larmet. När Emma pratar i telefon med mannen som larmat berättar han hur han följt efter mannen med sin bil men att han inte vågade längre, utan har parkerat.

Bara en patrull skickas, och strax före klockan åtta på kvällen ser poliserna en man som går vid sidan av vägen. Emma kliver ur bilen och Akilov vänder sig om. När de får ögonkontakt förstår hon att det är mannen de letar efter.

””

Hon får ner honom på marken, sätter handfängsel på honom och de visiterar honom. Efter tio minuter anländer fler patruller och den Nationella insatsstyrkan.

””

TT