Annons
Nyheter

Polisen: Ett angrepp mot rättsapparaten

Fortfarande finns ingen misstänkt för explosionen som inträffat i en bil tillhörande en chef inom Uppsalapolisen. - Fruktansvärt, säger statsminister Stefan Löfven, och tillägger att "vi måste vara stenhårda" mot den typen av brott.(TT)
Publicerad 6 februari 2017

Polisen försöker ta reda på vad det kan finnas för motiv och om det funnits en hotbild mot chefen.

””
””

Statsminister Stefan Löfven (S) säger att han känner med den drabbade och dennes familj.

””
Annons

Ingen skadades

Det var vid halv ett natten mot måndagen som larmet om explosionen kom in till polisen. Bilen stod vid mannens bostad i ett villaområde i en kommun norr om Stockholm. Ingen är skadad och det finns varken någon misstänkt eller gripen, enligt Kjell Lindgren.

Polischefen och hans familj har tagits om hand och förts i säkerhet. Han var inte i närheten av bilen när explosionen inträffade. Fordonet, en vanlig personbil, ägs eller disponeras av polischefen.

””

"Allvarligt hot"

TT: Har det funnits ett konkret hot mot polischefen?

””

TT: Den här händelsen, innebär det en hotbild mot fler inom Uppsalapolisen som gör att ni vidtar några åtgärder?

””

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Mats Eriksson vid Stockholmspolisen kan inte säga hur skadad bilen är.

””

Facket oroas

Efter händelsen kommer Polisförbundets ordförande Lena Nitz att ta upp problematiken med hot och våld mot poliser vid ett möte med rikspolischefen Dan Eliasson, rapporterar TV4 Nyheterna.

””
””

På polisens hemsida kommenterar rikspolischefen Dan Eliasson händelsen:

Annons

"Varje gång en företrädare för rättsväsendet eller svensk polis utsätts för hot eller angrepp är det en gång för mycket. Alla ansträngningar görs för att skydda våra medarbetare och se till att de skyldiga lagförs. Ingen ska tveka om polisens avsikter i detta hänseende".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons