Nyheter

Falsk polis pressade barn

Två barn, det ena i Växjö och det andra i Västerås, utpressades via sociala medier av en man som kallade sig polis. I båda fallen ville han att barnen skulle skicka bilder på sig själva. Nu har mannen, en 30-åring från Skåne, dömts till åtta månaders fängelse, skriver Smålandsposten.(TT)
Publicerad 12 december 2016

Två barn, det ena i Växjö och det andra i Västerås, utpressades via sociala medier av en man som kallade sig polis. I båda fallen ville han att barnen skulle skicka bilder på sig själva. Nu har mannen, en 30-åring från Skåne, dömts till åtta månaders fängelse, skriver Smålandsposten.

Offren, en pojke och en flicka, skickade avklädda bilder på sig själva, då de hotades av mannen. Till flickan skrev han till exempel att han skulle komma hem till henne, våldta henne och döda hennes hund. Men han frias från åtalet om utnyttjande av barn för sexuell posering, eftersom Västmanlands tingsrätt inte anser att bilderna var sådana att de omfattas av denna rubricering. Däremot döms han för olaga tvång, utpressning och grovt föregivande av allmän ställning. Han har tidigare dömts för liknande brott.

TT