Nyheter

Fängelse för flera medlemmar i mc-gäng

Sex män i 30-40-årsåldern med kopplingar till olika mc-gäng i Skaraborg, dömdes på fredagen till fängelse för bland annat människorov, försök till grov utpressning och narkotikabrott. En sjunde man frias, rapporterar lokala medier.(TT)
Publicerad 6 april 2018

Sex män i 30-40-årsåldern med kopplingar till olika mc-gäng i Skaraborg, dömdes på fredagen till fängelse för bland annat människorov, försök till grov utpressning och narkotikabrott. En sjunde man frias, rapporterar lokala medier.

Brotten uppdagades i höstas när polisen upptäckte narkotikahandel i Skövde. Under utredningen uppkom misstankar om fler brott.

Fem av de dömda är aktiva i mc-klubbbar med kopplingar till Bandidos. Påföljden blev mellan två månader och ett år, och sex månader och tre år.

"Jag utgår från att åklagaren och samtliga dömda kommer att överklaga domen. Åklagaren hade inte full framgång med sin talan och alla dömda har dömts helt eller delvis mot sina nekanden till tämligen långa straff", skriver Skaraborgs tingsrätts ordförande, rådmannen Dan Sjöstedt, i ett pressmeddelande.

TT