Annons
Nyheter

Inga hyreskontrakt på hovets önskemål

Statens fastighetsverk, som skakas av en misstänkt korruptionsskandal, kommer inte längre att bevilja undantag från sina hyresregler - oavsett vad hovet har för önskemål, skriver Expressen.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

Statens fastighetsverk, som skakas av en misstänkt korruptionsskandal, kommer inte längre att bevilja undantag från sina hyresregler - oavsett vad hovet har för önskemål, skriver Expressen.

Allt bottnar i att en tidigare fastighetschef på verket blev rekommenderad av Ståthållarämbetet, en del av hovet, när han ville flytta in på Rosersbergs slott. Rekommendationen ledde till ett hyreskontrakt, trots att han genom sitt arbete hade ansvar för förvaltningen av slottet och trots verkets policy att inte hyra ut till anställda.

Annons

Några liknande undantag mot policy kommer inte att ske i framtiden, enligt verket.

"Jag kan bekräfta att GD Björn Anderson, mot bakgrund av det som framkommit under senhösten, fattade ett beslut om att inte längre - oavsett önskemål från Ståthållarämbetet - bevilja fler undantag", skriver Åsa Carlberg, pressekreterare vid Statens fastighetsverk, i ett sms till Expressen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons