Nyheter

"Förvirrad" läkare får fortsätta

Läkaren skrev ut medicin till fel patient och verkade förvirrad på sin arbetsplats. Vid ett tillfälle blev han tagen av polisen vid bilkörning och blodprov visade spår av flera narkotikaklassade läkemedel.(TT)
Publicerad 13 september 2016

Läkaren skrev ut medicin till fel patient och verkade förvirrad på sin arbetsplats. Vid ett tillfälle blev han tagen av polisen vid bilkörning och blodprov visade spår av flera narkotikaklassade läkemedel. Vid ett annat tillfälle kördes han till akuten av ambulanspersonal som beskrivit honom som "förvirrad man funnen på stan". Då hittades spår av alkohol och mediciner i proverna.

Trots det får han fortsätta att arbeta under en prövotid samt skriva ut narkotikaklassade läkemedel, rapporterar Sydsvenskan.

Efter en anmälan från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, beslutat att läkaren ska få tre års prövotid och tycker också att läkaren har visat dåligt omdöme när han har skrivit ut mediciner till sig själv. Men HSAN tycker också att utredningen har brister och inte kan visa att läkaren har ett missbruk.

Läkaren själv har sagt att han inte är alkoholmissbrukare och att han tar medicinerna mot en fysisk sjukdom.

TT