Nyheter

Macchiarini-fallet ger eko i världen

Karolinska institutets hantering av Macchiarini-fallet uppmärksammas runt om i världen, och nyckelordet i internationella medier är Nobel. Ansedda BBC toppade med fallet i flera timmar på sin webbsida.(TT)
Publicerad 6 september 2016

Karolinska institutets hantering av Macchiarini-fallet uppmärksammas runt om i världen, och nyckelordet i internationella medier är Nobel. Ansedda BBC toppade med fallet i flera timmar på sin webbsida.

Brittiska Independent rapporterar om att Harriet Wallberg och Anders Hamsten uppmanats lämna Nobelförsamlingen. Amerikanska Newsweek illustrerar sin nyhetstext med en bild där kungen och drottning samtalar med bland andra Anders Hamsten. Tidskriften Science konstaterar att ytterligare en "svidande rapport får framstående huvuden att rulla i Macchiarini-skandalen".

Nyhetsbyråerna Reuters och AFP rapporterar om affären som också uppmärksammas på nytt i Norge och Finland, och av den spanska nyhetsbyrån EFE.

Även tyska Deutschlandfunk, public service-radion, rapporterar stort om Sten Heckschers utredning och om KI-ledningens ansvar, och frågar sig också vad skandalen kan få för betydelse för framtiden.

TT