Nyheter

Hotet mot gymnasieskolan avblåst

Nösnäsgymnasiet i Stenungsund har hållit stängt under fredagen efter en misstänkt hotbild mot skolan på sociala medier. Men polisen blåser nu faran över. Polisen meddelade under eftermiddagen att det inte finns någon hotbild mot skolan.(TT)
Publicerad 8 februari 2019

Polisen meddelade under eftermiddagen att det inte finns någon hotbild mot skolan.

Två elever i 18-årsåldern greps på morgonen av polisen och anhölls senare misstänkta för olaga hot. Deras datorer och telefoner har beslagtagits och utredningsarbetet kring händelsen leds nu vidare av åklagare.

Men båda släpptes under fredagseftermiddagen.

Polisen fick uppgifter om hotet sent på torsdagskvällen och kontaktade skolan tidigt på fredagsmorgonen. Enligt uppgifter handlar det om en bild med anknytning till skolskjutningar, försedd med texten "don't come to school tomorrow".

Åklagaren har sagt till SVT Väst att den som postade bilden har förklarat att det hela var ett skämt.

””
””

Runt 1 200 gymnasieelever berörs av beslutet. Under fredagen har polisen varit på plats utanför skolan i trygghetsskapande syfte.

"Personal har informerat och pratat med elever som kommit till skolan i dag och vi har fört samtal med kommunen om åtgärder som kan behövas", säger Carl Besslinger, kommunpolis i Stenungsund i ett pressmeddelande.

TT