Annons
Nyheter

Hårdare tag mot elsparkcykelåkare i Paris

Personer som åker elsparkcykel i Paris får se upp framöver. Snart väntar böter på 135 euro om någon kommer åkande på en trottoar. Samtidigt kommer parkerade elsparkcyklar som blockerar vägar att tas bort. Även här väntas böter på 35 euro för den som parkerar fel.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Personer som åker elsparkcykel i Paris får se upp framöver. Snart väntar böter på 135 euro om någon kommer åkande på en trottoar.

Samtidigt kommer parkerade elsparkcyklar som blockerar vägar att tas bort. Även här väntas böter på 35 euro för den som parkerar fel.

Annons

Beslutet kommer sedan många invånare, främst äldre människor, blivit påkörda av den populära elsparkcykeln, vilket enligt Paris borgmästare varit ett problem.

Före årsskiftet ska Paris göra plats åt 2 500 parkeringsplatser för sparkcyklarna och överväger att göra det obligatoriskt för alla åkare att använda dem.

Ett antal städer har tagit tuffare tag mot elsparkcyklar, däribland Köpenhamn där staden numera kräver att företaget har tillstånd för uthyrningen. I Madrid togs de bort från gatorna förra året med motiveringen att de företag som erbjuder tjänsten inte gjort tillräckligt för att informera kunderna om reglerna för hur elsparkcyklarna får användas.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons